alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Bruschetta z pomidorami i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Chrupiąca i pyszna przekąska z kuchni włoskie. Polecam na śniadanie lub kolację.

Bruschetta z pomidorami i czosnkiem

Składniki:

Bruschetta z pomidorami i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z pomidorami i czosnkiem
Pomidory dobrze umyć, przekroić na pół. Wydrążyć nasiona i pokroić w niedużą kostkę. Do pokrojonych pomidorów dodać oliwę z oliwek i doprawić do smaku przyprawą do pomidorów. Plastry bułki kanapkowej opiec na rumiano w tosterze. Jeszcze ciepłe grzanki natrzeć czosnkiem i nałożyć sporą porcję pomidorów. Posypać pokrojoną świeżą bazylią. Bruschettę podawać bezpośrednio po przygotowaniu, jeszcze ciepłą. Chociaż na zimno też jest smaczna.