Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Brzoskwiniowe tosty z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

" Brzoskwiniowe tosty z chrupiącymi migdałami i kremową śmietanką "

Brzoskwiniowe tosty z migdałami

Składniki:

Brzoskwiniowe tosty z migdałami

 

  • chleb pszenny - 2 kromki
  • dżem morelowy z wanilią - 4 łyżki
  • płatki migdałowe - 100 g
  • brzoskiwnie w syropie - 1 szt
  • jajko - 1 szt
  • cukier waniliowy - 1 łyżka
  • mleko - 50 ml
  • masło - 2 łyżki

 

 

  • Dodatkowo:

 

  • śmietana 36% - 50 ml
  • cukier puder - 2 łyżki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowe tosty z migdałami
Kromkę chleba smarujemy dokładnie ( gęsto! ) dżemem. Posypujemy płatkami migdałów. Kładziemy pokroje plasterki brzoskwiń. Przykrywamy drugą kromką lekko dociskając. Jajko rozbełtujemy z mlekiem. Dodajemy cukier waniliowy i dokładnie mieszamy. Obtaczamy tosta z 2 stron. Pokrywamy warstwą migdałów. Smażymy ( na wolnym ogniu! ) na masełku. Podajemy gorące z dodatkiem brzoskwiń i ubitą śmietanką z cukrem pudrem!Pycha!