magdalennab

magdalennab

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Bułeczki maślane

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Tak samo smaczne same jak i z konfiturą.

Bułeczki maślane

Składniki:

Bułeczki maślane

Sposób przygotowania:

Bułeczki maślane

Zrobić rozczyn, a gdy wyrośnie, dodać cukier, jaja ubite na parze (z odrobiną soli), skórkę pomarańczową, resztę mąki, mleka, a na końcu sklarowane masło, po czym wszystko starannie wyrobić. Kiedy ciasto będzie odchodziło od rąk, odstawić do wyrośnięcia, po czym uformować małe bułeczki. Pozostawić bułeczki w ciepłym miejscu, a gdy urosną, posmarować rozmąconym jajem i upiec w niezbyt gorącym piekarniku [150]

Redakcja poleca: