Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Bułeczki z szynką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne bułeczki a'la mini pizza, dobre na śniadanie lub przekąskę.

Bułeczki z szynką i serem

Składniki:

Bułeczki z szynką i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki z szynką i serem
Szynkę, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć całość, dodać posiekany czosnek, smażyć kilka minut i doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać z serem. Ostudzić. Z drożdży i odrobiny wody zrobić zaczyn. Wymieszać w misce mąkę, oliwę, sól, cukier, zaczyn z drożdży. Dodać oregano, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godz. Ciasto wyrobić, podzielić na kilkanaście części, uformować lekko spłaszczone bułeczki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej rozłożyć porcję farszu, lekko docisnąć do ciasta. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 20 min. Piec w temp. 200 st. C. ok. 20-25 min.