Buraczki do obiadu

Buraki « poprzedni | następny »
goofy9

Złoty Ekspert
Przepisy: 1109
zdjęcia: 1 z 3
Buraczki do obiadu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczne na zimno i na ciepło, polecam!


trudność: łatwe
czas:

Buraczki do obiadu - SKŁADNIKI:

Buraczki do obiadu - PRZYGOTOWANIE:

Ugotowane w łupinach buraczki studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy w rondelku na maśle. Buraczki zaciągamy śmietaną i mieszamy. Następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i delikatnie słodzimy. Podajemy na ciepło lub na zimno - wg uznania, z ziemniaczkami i mięsem/rybą. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Buraczki do obiadu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Buraki
Buraczki na maśle z sokiem z cytryny Czekoladowe ciasto z burakiem Buraczane szarpańce
Zupa z marynowanymi buraczkami i kukurydzą Ćwikła w jajkach Barszcz czerwony Eli z makaronem
Barszcz czerwony po staropolsku Buraczki z chrzanem Buraczki z kminkiem w zalewie na zimę
Kotleciki z gotowanych buraków Barszczyk czerwony ze świeżych buraków Sałatka z buraczkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane