ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Cannelloni z pieczarkami i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla odmiany na obiad makaronowe rurki

Cannelloni z pieczarkami i pomidorem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cannelloni z pieczarkami i pomidorem

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni z pieczarkami i pomidorem
Mięso mielone posypać przyprawą do gyrosa i przesmażyć na oleju. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć razem. Dodać pieczarki i pomidory pokrojone w kostkę oraz marchewkę startą na tarce o dużych oczkach, dodać przyprawy, podlać wodą i dusić ok 20 minut. Wystudzić. W tym czasie cannelloni ugotować na półtwardo w osolonym wrzątku. Wyjąć i przestudzić. Cannelloni napołnić przygotowanym farszem i układać w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Całość posypać tartym serem. Zapiekać 25 minut.
Cannelloni z pieczarkami i pomidorem
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, a marchewkę zertrzeć na tarce
Cannelloni z pieczarkami i pomidorem
Do podsmażonego mięsa z cebulą dodać marchewkę, pieczarki i pomidory
Cannelloni z pieczarkami i pomidorem
Ugotowany na półtwardo makaron wyjąć i przestudzić