Ciap kapusta 2 Eli
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Kapusta, Fusion « poprzedni | następny »
eli_555

Złoty Ekspert
Przepisy: 1022
zdjęcia: 1 z 1
Ciap kapusta 2 Eli
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 5

Nowa wersja ciap kapusty,przyprawionej sosem sojowym.


trudność: łatwe
czas:

Ciap kapusta 2 Eli - SKŁADNIKI:

  • 1 średnia główka kapusty białej
  • 2 kg ziemniaków
  • 2 cebule
  • 4 łyżki sosu sojowego Tao Tao
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki cebulki prażonej
  • 2 łyżki smalcu
  • pieprz
  • sól

Ciap kapusta 2 Eli - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować,ugotować do miękkości w osolonej wodzie i dokładnie odcedzić.Obrane i umyte ziemniaki też ugotować i potłuc tłuczkiem do ziemniaków.Cebule posiekać.Do gorącej kapusty dodać cebulę,smalec,cebulkę prażoną,ocet,sos sojowy,pieprz i dokładnie wymieszać.Przyprawioną kapustę dodać do ziemniaków i dokładnie wymieszać.Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciap kapusta 2 Eli (strona 1 z 1)  
Henia

Henia

2010-11-25 20:47
Lubię Twoja kapustkę, Elu!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kapusta
Kotleciki z kuskus, kapustą i czosnkiem Surówka z czerwonej kapusty Gołąbki z kaszą gryczaną Eli
Schab z kapustą i soczewicą Kapusta Eli ala szybki bigos Kapusta resztkowa Eli
Szybki makaron Eli ala łazanki Kapusta Eli z kwaśnymi jabłkami Wegetariańska modra kapusta
Gołąbki z soczewicą Gołąbki z kaszą gryczaną i boczkiem Kimchi czyli koreański dodatek do wszystkiego

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane