Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Ciasto cukiniowo-marchewkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Aromatyczne i baaaaaaardzo wilgotne ciacho :))

Ciasto cukiniowo-marchewkowe

Składniki:

Ciasto cukiniowo-marchewkowe

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto cukiniowo-marchewkowe
Jaja utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym i szczyptą soli na puch , mąkę ,proszek do pieczenia , orzechy i mąkę ziemniaczaną wymieszać , dodawać do jajek na przemian ze stopionym i wystudzonym masłem i śmietaną 30% . Ciasto podzielić na pół , do jednej części dodać startą marchew a do drugiej cukinię . Przygotować tortownicę o średnicy 23 cm ,ciasto przekładać małymi porcjami na przemian zaczynając od środka . Piec 65 minut w temp. 175 *C .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem