Ciasto deserowe z dodatkiem bananów Kaja

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na ciasto z dodatkiem bananów.

Ciasto deserowe z dodatkiem bananów Kaja

Składniki:

Ciasto deserowe z dodatkiem bananów Kaja

 

  • Mąka 3 szklanki
  • Jajka 5 sztuk
  • Maślanka naturalna 1 szklanka
  • Cukier kryształ 1 szklanka
  • Olej roślinny 1/2 szklanki
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie małe
  • Proszek do pieczenia 1 opakowanie małe
  • Banany 3 sztuki
  • Masło roślinne do wysmarowania blachy
  • Bułka tarta do obsypania blachy

 

  • Do kruszonki

 

  • Mąka 3 łyżki
  • Masło roślinne 2 łyżki
  • Cukier 1/2 łyżki

Sposób przygotowania:

Ciasto deserowe z dodatkiem bananów Kaja
Mąkę dokładnie wymieszałam z proszkiem do pieczenia. Następnie wszystkie składniki do ciasta połączyłam razem na koniec dodałam wymieszaną mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszałam mikserem. Następnie do ciasta wybrałam większą blachę którą wysmarowałam delikatnie masłem oraz obsypałam całą bułką tartą. Do przygotowanej blachy przelałam ciasto, na wierzch ciasta ułożyłam pokrojone w grubsze plasterki banany. Wszystkie składniki do kruszonki wymieszałam i polałam górę ciasta tak by banany były zakryte. Przygotowane ciasto włożyłam do piekarnika i piekłam w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

Tagi:

jajko tarta jajka