Strona główna Ciasto miodowo-cytrynowe

Ciasto miodowo-cytrynowe

Przepis redakcyjny
Ciasto miodowo-cytrynowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Margarynę, miód i cukier zagotować i ostudzić. Do masy dodać jajka, mąkę i sodę oczyszczoną. Ciasto wyrobić i podzielić na trzy cz


trudność: łatwe
czas:

Ciasto miodowo-cytrynowe - SKŁADNIKI:

Ciasto miodowo-cytrynowe - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę, miód i cukier zagotować i ostudzić. Do masy dodać jajka, mąkę i sodę oczyszczoną. Ciasto wyrobić i podzielić na trzy części. Każdą piec osobno w wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie 25x36 cm. Piec przez ok. 15 min w temperaturze 150 stopni. Zagotować mleko z cukrem. Do gotującego się mleka wsypać kaszę mannę i trochę pogotować mieszając. Ostudzić. Masło utrzeć z margaryną na puszystą masę. Stopniowo dodać kaszę mannę i sok z cytryn. Upieczone placki przełożyć kremem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto miodowo-cytrynowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Magdalenki ciasteczka do kawy Tort zabajone z brzoskwiniami Ciastka owsiane bez jaj i mąki
Kokosowe ciasteczka z czekoladą Ciasteczka budyniowe Tort czekoladowo- malinowy z orzechami
Muffiny z serka wg Zub3ra Rolada z mascarpone i truskawkami Orkiszowe ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Szarlotka migdałowa Rogaliki „z wody” Jabłkowe ciasto sypane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane