tymianek

tymianek

Kucharz
[Przepisów: 4]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

crema de zappalo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Crema de zappalo, czyli krem z dyni, to popularna zupa - krem podawana w kuchni łacińskiej. Do jej przygotowania używa się tam świeżych warzyw jednak mrożona kostka dyni Hortex znacznie skraca czas przygotowania nie tracąc nic w smaku.

crema de zappalo

Składniki:

crema de zappalo

 

 

 

Sposób przygotowania:

crema de zappalo
Na oliwie z dodatkiem masła zeszklić pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek. Dodajemy dynię i pokrojony w kostkę ziemniak. Dodajemy przyprawy. Po chwili zalewamy bulionem. Gotujemy pod przykryciem do momentu aż ziemniaki i dynia nie będą miękkie (20 min.). Odstawiamy zupę do lekkiego przestudzenia. Miksujemy na krem. Podajemy z grzankami lub z krewetkami-jeśli lubimy:)

Tagi:

dynia