goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Cukinia panierowana 5

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

To świetny dodatek do różnych potraw.

Cukinia panierowana 5 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Cukinia panierowana 5

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cukinia panierowana 5
Cukinię myjemy i kroimy w plastry o grubości około 1/2 cm. Soli by cukinia puściła nadmiar soku i była miękka. Osuszamy ją ręcznikiem papierowym. Następnie plasterki cukinii panierujemy w kolejności: mąka, rozmącone jajko wymieszane z wegetą, bułka tarta. Opanierowaną cukinię smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Smacznego!
Cukinia panierowana 5
Cuknię kroimy w plastry i solimy z obu stron
Cukinia panierowana 5
Panierujemy w kolejności: mąka, rozmącone jajko wymieszane z wegetą, bułka tarta.
Cukinia panierowana 5
Plastry cukinii smażymy na rozgrzanym oleju