Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Czerwona kapusta z pomarańczami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny dodatek do obiadu!

Czerwona kapusta z pomarańczami

Składniki:

Czerwona kapusta z pomarańczami

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z pomarańczami

Czerwoną kapustę poszatkować,sparzyć posolonym wrzątkiem,odcedzić,polać 2 łyżkami soku z cytryny,wymieszać.Pomarańcze obrać,podzielić na cząstki,oczyścić z białych błonek,a następnie przekroić cząstki na pół.Jabłka pokroić na plasterki a następnie na trójkąty,cebulę pokroić w plasterki.Miód utrzeć z 1 łyżką soku z cytryny,dodać olej,dokładnie wymieszać,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Składniki sałatki włożyć do miski,polać sosem,wymieszać.