Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Czlowieku nie irytuj sie-tort

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Poczebujemy forme kwadratowa o wymiarach 24x24 cm

Czlowieku nie irytuj sie-tort

Składniki:

Czlowieku nie irytuj sie-tort

 

  • 175 g margaryny
  • 175 g cukru
  • 4 jajka
  • 225 g maki
  • 1 p.cukru waniliowego
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 20.g kakao
  • papier do pieczenia

 

  • Ponadto:

 

  • 400 g masy marceoanowej
  • 200 g cukru pudru
  • farby spozywcze-czerwona,niebieska,zolta i zielona
  • 1-2 lyzeczek kakao

 

  • Na mase:
  • 2 kubki(200 ml)smietany kremowki
  • 2 p.utrwalacza do smietany
  • cukier waniliowy
  • 500 g swiezych lub mrozonych malin.

Sposób przygotowania:

Czlowieku nie irytuj sie-tort
Margaryne utrzec razem z cukrem nadal ucierajac dodajemy jajka.Przesiana make wymieszac z cukrem wyniliowym,proszkiem do pieczenia i kakao i wymieszac z utarta margaryna.Forme do pieczenia wylozyc papierem,wlac ciasto.Piec ca.35 minut w temp.180-200°C.Po upieczeniu ciasto wystudzic. Smietane ubic z utrwalaczem i cukrem waniliowym.Ciasto przekroic ,spod ciasta wylozyc smietana.Maliny rozlozyc na smietanie,przylozyc druga czesc ciasta. Marcepan zagniesc z cukrem pudrem z tego 250 g odlozyc na bok.Reszte marcepanu podzielic na 5 czesci,ktore farbujemy na niebiesko,zielono,zolto,czerwono i brazowo. Ten jasny marcypan rozwalkowac miedzy folia na kwadrat o wymiarach 24x24 cm.Gore tortu nasmarowac rozgrzana marmelada z malin na to wylozyc rozwalkowany marcepan . Zolty marcepan rozwalkowac cienko i wykroic kolka o srednicy 2 cm.Z reszty masy marcepanowej robimy po cztery pionki ,reszte rozwalkowac i wykroic po cztery kolka o srednicy 1,5 cm.Figury wylozyc na torcie Smacznego!!!

Tagi:

jajko jajka mak