anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Delicjowe ciasto

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne ciasto delicjowe, połączone z delikatnie słodką masą jest wspaniałym deserem do popołudniowej kawki.

Delicjowe ciasto

Składniki:

Delicjowe ciasto

 

  • biszkopt jasny
  • 4 jaja
  • 1 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Biszkopt ciemny
  • 4 jaja
  • 1 szkl cukru
  • 3/4 szkl mąki
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • 2 op delicji

 

  • Krem
  • 500 ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 łyżka nutelli
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 margaryna

 

  • polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Delicjowe ciasto
Biszkopt jasny białka ubić na sztywno zasypać cukrem i dodać żółtka wymieszać, dodać połączoną mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Upiec. Biszkopt ciemny zrobić tak samo tylko do mąki dodając kakao i upiec. Masa Na mleku ugotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Margarynę utrzeć na puch z cukrem pudrem i dodać nutellę oraz zimny budyń , dokładnie utrzeć. Na jasny biszkopt wyłożyć 2/3 masy ułożyć delicje dać równo resztę masy i przykryć ciemnym biszkoptem całość oblać polewą.

Tagi:

biszkopt