Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowo - delicjowe
Orzechy bardzo drobno siekam, dodajemy do nich rodzynki, kokos, proszek do pieczenia oraz mąkę - mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przebijamy je cukrem cały czas miksując, następnie stopniowo dodajemy po 1 zóltku miksując na wolnych obrotach. Następnie wsypujemy wymieszane wczesniej bakalie i mieszamy drewnianą blaszką. Ciasto dzielimy na 2 części i pieczemy na 2 blaszkach w temp 180* przez 30-35 minut.
Wszystkie składniki na krem (oprócz masła) łączymy ze sobą, dodając ponadto cały sok spod brzoskwin - gotujemy gęsty budyń ciągle mieszając by sie nie przypalił.Wystudzony budyń miksujemy z miękkim masłem.
kawe zalewamy 0,5 szklanki wrzątku, następnie wlewamy 0,5 szkalnki wody i w tym namaczamy delicje. Na 1 upieczone ciasto wykładamy 1/3 kremu, na to namoczone delicje, ponownie 1/3 część kremu i przykrywamy 2 ciastem. Na wierzchu rozprowadzamy pozostały krem. Brzoskwinie kroimy w kostkę i układamy na cieście. Zalewamy tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 3szkl wody
Wszystkie składniki na krem (oprócz masła) łączymy ze sobą, dodając ponadto cały sok spod brzoskwin - gotujemy gęsty budyń ciągle mieszając by sie nie przypalił.Wystudzony budyń miksujemy z miękkim masłem.
kawe zalewamy 0,5 szklanki wrzątku, następnie wlewamy 0,5 szkalnki wody i w tym namaczamy delicje. Na 1 upieczone ciasto wykładamy 1/3 kremu, na to namoczone delicje, ponownie 1/3 część kremu i przykrywamy 2 ciastem. Na wierzchu rozprowadzamy pozostały krem. Brzoskwinie kroimy w kostkę i układamy na cieście. Zalewamy tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 3szkl wody