paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Diabelskie roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Roladki przygotowane w ostrym sosie podane na pikantnej rukoli

Diabelskie roladki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Diabelskie roladki

 

  • 6 sztuk schab,
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1-2 łyżeczki tabasco,
  • 2 sztuki peperoni,
  • 2-3 ząbki czosnek,
  • natka pietruszki,
  • 1/2 łyżeczki chili pieprz cayenne Prymat,
  • sól do smaku,
  • 1/2 łyżeczki tymianek Prymat,
  • 100 ml śmietana 18 proc,
  • rukola

Sposób przygotowania:

Diabelskie roladki
Schabowe rozbić bardzo cieniutko. Czosnek zgnieść praską a paprykę pokroić na drobno. Rozgrzać patelnię włożyć na nią koncentrat i lekko go podgrzać. Zdjąć z ognia dodać pozostałe składniki: tabasco, chili, paprykę, sól, czosnek i wymieszać. Dodać skrojoną natkę pietruszki i tymianek wymieszać. Każdego schabowego nacieramy pastą z obu stron i rolujemy. Można przekłuć wykałaczką aby podczas pieczenia się nie rozleciały. Odstawiamy na ok. 30 minut przed smażeniem. Smażymy na rozgrzanej oliwie i każdej strony. Do usmażonych roladek wlać ok. 1/2 szklanki wody i dusić je na wolnym ogniu ok. 7-8 minut. Na koniec zalać śmietaną i wymieszać. Podawać na rukoli i polać sosem
Diabelskie roladki
Rozgrzać patelnię włożyć na nią koncentrat i lekko go podgrzać. Zdjąć z ognia dodać pozostałe składniki: tabasco, chili, paprykę, sól, czosnek i wymieszać.
Diabelskie roladki
Dodać skrojoną natkę pietruszki i tymianek wymieszać.
Diabelskie roladki
Każdego schabowego nacieramy pastą z obu stron i rolujemy.
Diabelskie roladki
Do usmażonych roladek wlać ok. 1/2 szklanki wody i dusić je na wolnym ogniu ok. 7-8 minut.

Tagi:

schab