BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 716]

Drobiowe roladki w boczku - grillowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne drobiowe roladki owinięte boczkiem położone na rozgrzanym grillu posmakowały jak mojej rodzinie tak i zaproszonym gościom.

Drobiowe roladki w boczku - grillowane

Składniki:

Drobiowe roladki w boczku - grillowane

 

  • pierś z kurczaka 1 szt,
  • wędzony boczek kilka plastrów,
  • papryka czerwona 1/2 szt,
  • papryka żółta 1/2 szt,
  • ząbki czosnku 2 ząbki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • olej 5 - 6 łyżki,
  • bazylia otarta 1/2 łyżeczki,
  • rozmaryn 1/2 łyżeczki,
  • pomidorki koktajlowe kilka szt,

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki w boczku - grillowane
Filet z kurczaka dokładnie oczyścić  umyć i osuszyć a następnie pokroić na porcje.

Obrany czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem dodając przyprawy.

Następnie włożyć kawałki kurczaka i wymieszać a następnie włożyć na dwie godziny do lodówki.

Po tym czasie wyjąc, kawałki mięsa owinąć cienkimi plasterkami boczku, spiąć wykałaczkami a następnie ułożyć na rozgrzanej grillowej patelni.

Grillować około 20 -30 minut, często roladki obracając.

Na patelni grillować razem z roladkami oczyszczoną pokrojoną paprykę, oraz pomidorki koktajlowe.

Można grillować również na rozgrzanym grillu w towarzystwie usmażonych ziemniaków i grillowanych warzyw.