Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe rolowane w boczkuETAP 1:
Ziemniaki obieram, płuczę , kroję na grubsze cząstki, oprószam przyprawą do ziemniaków oraz solą, układam w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
ETAP 2:
Mięso drobiowe płuczę , rozbijam na pięć kotletów, oprószam solą i pieprzem z jednej strony, smaruje cieniutko majonezem, układam pokrojone w paseczki osączone z zalewy suszone pomidory, oraz paprykę, posypuję startym serem żółtym, zawijam w roladki
ETAP 3:
okręcam każdą roladkę w dwa plasterki boczku, spinam wykałaczkami i układam
na ziemniakach.
Dodaję cząstki pokrojonej na ćwiartki cebuli, oraz wkładam kilka gałązek świeżego rozmarynu. Całość przykrywam folią aluminiową, wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180*c i pieczemy około 1 godziny.
Na kilka minut przed końcem pieczenia usuwam folię aby mięso ładnie się zrumieniło. Podaję gorące danie po wyjęciu z piekarnika z ulubioną surówką.
karola25