madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Eskimos

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne ciacho zwane też Cytrynowcem.

Eskimos

Składniki:

Eskimos

 

 

Sposób przygotowania:

Eskimos
Biszkopt Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka. Wymieszać z mąką i. Wlać na blaszkę i piec 25 min. w temp. 175 stopni. Masa I Do garnka wlać 1,5 szkl wody wsypać cukier i sok z cytryny i zagotować. Budynie rozmieszać w reszcie wody i wlać na gotującą wodę. Po ugotowaniu budyń odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć z budyniem i rozsmarować na biszkopcie. Masa II Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego, następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w trochę wody. Gotową masę ułożyć na masie cytrynowej. Na wierzchu ułożyć petitki i polać rozpuszczoną białą czekoladą.