Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Fale Dunaju wg Magdy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Żółtka utrzeć z margaryną , cukrem i smalcem , dodać mąkę i proszek do pieczenia, a na końcu pianę z białek. Ciasto podzielić na 2 częśći

Fale Dunaju wg Magdy

Składniki:

Fale Dunaju wg Magdy

 

  • 40 dag mąki
  • 25 dag cukru
  • 7 jaj
  • 1 margaryna
  • 1 płaska łyżka smaku
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • Krem śmietanowy
  • Truskawki lub agrest
  • Polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Fale Dunaju wg Magdy
Żółtka utrzeć z margaryną , cukrem i smalcem , dodać mąkę i proszek do pieczenia, a na końcu pianę z białek. Ciasto podzielić na 2 częśći do jednej dodać kakao , i wymieszać . Białe ciasto wlać na spód blachy , czarne na wierzch. Na całość położyć owoce i agrest lub truskawki. Piec ok. 30 min. W temp. 200 st. C. Gdy ciasto sie upiecze i ostygnie , należy zrobić krem uii wylać nim ciasto. Na krem wylać polewę czekoladową.