Sposób przygotowania:
Fale Dunaju z wiśniami
Margarynę ucieramy do białości, dodajemy porcjami cukier z cukrem waniliowym stale miksując dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Pianę dodajemy do ciasta - mieszamy.
Dzielimy ciasto na dwie części, do jednej dodajemy kakao i mleko - miksujemy. Blachę wykładamy papierem, wykładamy jasne ciasto, następne ciemne. Wiśnie oprószamy mąką, układamy na cieście. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Krem:
Budyń gotujemy na gęsto (powinien być słodki) studzimy. Masło ucieramy dodając porcjami budyń. Krem wykładamy na zimne ciasto. Oprószamy kakaem oraz płatkami czekolady.
Wstawiamy na minimum 4 godziny do lodówki. Smacznego.
Dzielimy ciasto na dwie części, do jednej dodajemy kakao i mleko - miksujemy. Blachę wykładamy papierem, wykładamy jasne ciasto, następne ciemne. Wiśnie oprószamy mąką, układamy na cieście. Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Krem:
Budyń gotujemy na gęsto (powinien być słodki) studzimy. Masło ucieramy dodając porcjami budyń. Krem wykładamy na zimne ciasto. Oprószamy kakaem oraz płatkami czekolady.
Wstawiamy na minimum 4 godziny do lodówki. Smacznego.