wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Farfalle z pomidorami, bazylią i oliwkam

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Makarony i risotta - to uwielbiam, dzisiaj pochwalę się włoskim daniem - uwielbianym przeze mnie i domowników. Polecam każdemu!!!

Farfalle z pomidorami, bazylią i oliwkam

Składniki:

Farfalle z pomidorami, bazylią i oliwkam

 

Sposób przygotowania:

Farfalle z pomidorami, bazylią i oliwkam
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Pomidory kroimy na połówki, wydrążamy miąższ, układamy w naczyniu żaroodpornym wyciętą stroną w dół, układamy pomiędzy rozmaryn i nieobrany czosnek, pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 10 minut.



Gotowe pomidory obieramy ze skóry, kroimy w dużą kostkę, dajemy na dużą patelnię, dodajemy obrany i rozgnieciony czosnek, pastę z suszonych pomidorów, pokrojone w krążki oliwki, przyprawy, podgrzewamy, dodajemy makaron, mieszamy, wykładamy do głębokich miseczek lub talerzyków, dekorujemy - danie gotowe!!!!