Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Fasolka po bretońsku z kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zawsze kiedy robiłam fasolkę po bretońsku gotowałam w tej samej wodzie, w której się moczyła...tym razem zrobiłam wyjątek.

Fasolka po bretońsku z kurczakiem

Składniki:

Fasolka po bretońsku z kurczakiem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku z kurczakiem
Fasolę namoczyć w wodzie na noc. Odlać wodę i wlać świeża. Fasolkę gotować na małym ogniu, dodając majeranek i cząber. Kurczaka umyć, pokroić i podsmażyć na oleju razem z pokrojona cebulą. Kiedy fasolka lekko zmięknie dodać kurczaka i cebulę. Kolejno dodać ziele angielskie, liść laurowy, kminek, sól i pieprz. Sprawdzać ilość wody, jeśli znacznie się wygotuje - dolać. Na końcu dodać przecier pomidorowy.