Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Fasolka po bretońsku 16

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fasolka po bretońsku z pomidorami i

Fasolka po bretońsku 16 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka po bretońsku 16

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku 16
Fasolę namoczyć w wodzie przez całą noc. Odlać wodę, w której się moczyła (w ten sposób nie będzie tak ciężkostrawna). Do garnka dodać udka z kurczaka i gotować całość prawie do miękkości z liśćmi laurowymi, zielem. Kiełbasę pokroić w półtalarki, a cebulę w kostkę, całość podsmażyć na patelni na rumiano, dodać pomidory z puszki, dusić razem minutę i doprawić lekko. Udka wyjąć z wywaru i obrać mięso od kości. Do fasoli dodać podsmażoną kiełbasę i cebulę, dodać koncentrat pomidorowy oraz mięso z udek. Całość zagotować i doprawić do smaku, zagęścić ewentualnie zasmażką.
Fasolka po bretońsku 16
Fasolę namoczyć przez całą noc w wodzie.
Fasolka po bretońsku 16
Kiełbasę pokroić w półtalarki...........
Fasolka po bretońsku 16
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Fasolka po bretońsku 16
Do zupy dodać koncentrat pomidorowy i doprawić.