alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna potrawa, którą lubią prawie wszyscy. Przynajmniej u mnie w rodzinie. Oto moja wersja tej pożywnej zupki :)

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Świeżą moczoną fasolę Piękny Jaś zalewamy zimną wodą. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w plasterki, dodajemy do fasoli. Wkładamy również liście, ziela i gotujemy, aż fasola będzie na pół twarda.. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni.Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę łopatkę wieprzową. Boczek kroimy w kostkę i dorzucamy do łopatki. Mięso posypujemy mąką,mieszamy i podsmażamy. Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy osobno na oleju. Mięso dodajemy do podgotowanej fasoli. Dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy. Gotujemy razem jeszcze ok 15-20 min. Smacznego :)