mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Fasolka szparagowa po chińsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny, chiński sposób na fasolkę szparagową. Gorąco polecam!:)

Fasolka szparagowa po chińsku

Składniki:

Fasolka szparagowa po chińsku

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa po chińsku
Na suchej patelni uprażyć ziarna sezamu. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Rozgrzać olej arachidowy w woku lub na dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć na nim czosnek, aż brzegi zaczną brązowieć, około 20 sekund. Dodać fasolkę i obsmażać mieszając, aż zaczynie mięknąć, około 5 minut. Wmieszać cukier i sos sojowy. Nadal mieszając gotować przez kilka minut, aż fasola osiągnie pożądany stopień miękkości. Fasolkę przed podaniem posypać uprażonymi ziarnami sezamu.