Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Fasolka szparagowa w sosie bolognese

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolka szparagowa w sosie bolognese, jest pysznym połączeniem smaków dla ulubieńców sosu bolognese i warzyw.

Fasolka szparagowa w sosie bolognese Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa w sosie bolognese

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w sosie bolognese
Fasolkę szparagową gotujemy na miękko w osolonej wodzie, odcinamy końce i kroimy w słupki.

Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na oleju dodając przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso, zarumieniamy, dodajemy zblendowane pomidory i całość doprawiamy do smaku - dusimy 10 minut by część sosu odparowała. Dodajemy fasolkę, mieszamy.

Całość podduszamy 5 minut dodając posiekaną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku. 
Fasolka szparagowa w sosie bolognese
Fasolkę szparagową gotujemy na miękko w osolonej wodzie
Fasolka szparagowa w sosie bolognese
Wg przepisu przygptpwujemy sos mięsny z pomidorami
Fasolka szparagowa w sosie bolognese
do sosu mięsnego dodajemy fasolkę szparagową
Fasolka szparagowa w sosie bolognese
całość doprawiamy do smaku - mieszamy i podajemy

Tagi:

danie warzywa sos