Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kiełbasa z fasolką szparagową w sosie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos pomidorowy można zagęścić łyżką mąki.

Kiełbasa z fasolką szparagową w sosie. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kiełbasa z fasolką szparagową w sosie.

 

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa z fasolką szparagową w sosie.
Z kiełbasy usunąć osłonkę, pokroić w pół krążki. Cebulę drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek i cebulę, zeszklić. Do podsmażonej cebuli wsypać pokrojoną kiełbasę, wymieszać i smażyć przez chwilę. Następnie dodać pokrojone pomidory, przykryć przykrywką i dusić do miękkości. Gdy pomidory są miękkie dodać fasolkę szparagową, przyprawić do smaku, wymieszać.
Kiełbasa z fasolką szparagową w sosie.
Do podsmazonej cebuli dodać pokrojoną kiełbasę i smażyc przez chwilę.
Kiełbasa z fasolką szparagową w sosie.
Do cebuli z kiełbasą wsypać obrane ze skórki i pokrojone pomidory.