evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Faszerowana Polędwiczka 2

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna z soczystym farszem polędwiczka. Polecam!

Faszerowana Polędwiczka  2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowana Polędwiczka 2

 

  • 1 polędwiczka wieprzowa (450g)
  • 2 łyżeczki majonez
  • 2 łyżeczki musztarda (develey)
  • 1 sztuka por (biała część ok.20cm.)
  • 6 sporych pieczarek
  • 2 łyżeczki pietruszka-suszona
  • 1 łyżeczka rozmaryn-suszony
  • olej do smażenia
  • sól,pieprz wg.uznania

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana Polędwiczka 2
Polędwiczkę myjemy-osuszamy i kroimy wzdłuż ale nie do końca. Następnie rozbijamy ją na duży prostokąt.Solimy,pieprzymy i smarujemy musztardą i majonezem. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki pokrojone w plastry oraz pora pokrojonego w krążki.Delikatnie solimy i pieprzymy.Dusimy całość mieszając dotąd dopóki nam por zwiędnie.Odstawiamy do ostygnięcia. Przestudzony farsz wykładamy na mięso po całej długości.Następnie za pomocą nitki i igły zszywamy na okrętkę polędwiczkę (patrz zdjęcie). Na rozgrzanej patelni na dużym ogniu smażymy polędwiczkę z każdej strony żeby zamknąć jej pory.Następnie przekładamy ją do naczynia żaroodpornego,posypujemy pietruszką i rozmarynem z każdej strony i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-grill) i pieczemy 20 minut.W połowie pieczenia ją przekręcamy żeby nam ładnie doszła z każdej strony. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy na 5 minut żeby odpoczeła.Następnie ściągamy nici,kroimy w plastry i podajemy... SMACZNEGO.....
Faszerowana Polędwiczka  2
Polędwiczkę myjemy-osuszamy i kroimy wzdłuż ale nie do końca. Następnie rozbijamy ją na duży prostokąt.Solimy,pieprzymy i smarujemy musztardą i majonezem.
Faszerowana Polędwiczka  2
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki pokrojone w plastry oraz pora pokrojonego w krążki.Delikatnie solimy i pieprzymy.Dusimy całość mieszając dotąd dopóki nam por zwiędnie.Odstawiamy do ostygnięcia.
Faszerowana Polędwiczka  2
Przestudzony farsz wykładamy na mięso po całej długości.Następnie za pomocą nitki i igły zszywamy na okrętkę poledwiczkę (patrz zdjęcie).
Faszerowana Polędwiczka  2
Na rozgrzanej patelni na dużym ogniu smażymy polędwiczkę z każdej strony żeby zamknąć jej pory.Następnie przekładamy ją do naczynia żaroodpornego,posypujemy pietruszką i rozmarynem z każdej strony i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-grill) i pieczemy 20 minut.W połowie piecze