Strona główna Faszerowane ćwiartki z kurczaka

Faszerowane ćwiartki z kurczaka .

Podroby « poprzedni | następny »
kasnaj - autor przepisu Faszerowane ćwiartki z kurczaka . offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 175
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Faszerowane ćwiartki z kurczaka .
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Faszerowana ćwiartki z kurczaka pysznym nadzieniem .


trudność: średne
czas:

Faszerowane ćwiartki z kurczaka . - SKŁADNIKI:

  • 3 ćwiartki z kurczaka
  • połowa papryki czerwonej
  • 50g zółtego sera
  • 2 pieczarki
  • 3 parówki drobiowe
  • papryka
  • pieprz ziołowy
  • pieprz czarny
  • sól
  • pietruszka

Faszerowane ćwiartki z kurczaka . - PRZYGOTOWANIE:

Nasz przepis zaczynamy od kurczaka bo to on tu stanowi główną rolę . Dobrze by było, aby nasze ćwiartki były jak największe to ułatwi nam zadanie z wyciągnięciem kości. Samo wyciąganie kości z ćwiartki polega na tym, aby nie uszkodzić podudzia , udko można jeszcze pociąć nożykiem, ale tez nie za wiele, aby wszystko nam wyszło jak należy . Sztuka generalnie polega na tym, aby odcinać mięso małym ostrym nożykiem od kości i wywijać mięso na lewą stronę . Gdy dojedziemy już do prawie końca odcinamy przy samy końcu kość . Mięso wywijamy z pierwotną pozycję . Mięso obficie obustronnie posypujemy przyprawą do kurczaka i ostawiamy na jakiś czas . Farsz , nie ma tu jakieś specjalnej kolejności krojenia szynki, sera oraz papryki ważne, aby pokroić je drobno i wsypać do jakieś miseczki . Pieczarki obieramy także kroimy drobno, ale dodatkowo je podpiekamy na patelni , następnie dodajemy je do reszty . Całość posypujemy pieprzem ziołowym , pieprzem czarnym, papryką oraz odrobiną soli . Siekamy troszkę świeżej pietruszki , dodajemy do farszu który dokładnie mieszamy . Farszem wypełniamy tylko podudzia do pełna i zawijamy ćwiartkę tak, aby podudzie ułożyć na udku . Wkładamy je kolejno do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na godzinkę czasu na 180 C Smacznego



Komentarze do Faszerowane ćwiartki z kurczaka . (strona 1 z 1)  
Konczi

Konczi
offline

2013-02-20 21:46
fantastyczny pomysł, musiały być pyszne, będę musiała wypróbować
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Pasztet drobiowo-wieprzowy ze szczypiorkiem Zupa fasolowa Eli z serduszkami Panierowana wątróbka
Klopsiki z wątróbki  sosie czekoladowo-wiśniowym Pasztet mięsny z wątróbką Indycza wątróbka w sosie
Pasta z wątróbki Wątróbka z cebulą i kalafiorem Gryczanka z żołądkowym gulaszem.
Pełnoziarniste penne w sosie wątróbkowym Langosze z wątróbką i warzywami. Cielęce nerki w sosie
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane