Strona główna Faszerowane ćwiartki z kurczaka

Faszerowane ćwiartki z kurczaka .

Podroby « poprzedni | następny »
kasnaj

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 175
zdjęcia: 1 z 5
Faszerowane ćwiartki z kurczaka .
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Faszerowana ćwiartki z kurczaka pysznym nadzieniem .


trudność: średnie
czas:

Faszerowane ćwiartki z kurczaka . - SKŁADNIKI:

Faszerowane ćwiartki z kurczaka . - PRZYGOTOWANIE:

Nasz przepis zaczynamy od kurczaka bo to on tu stanowi główną rolę . Dobrze by było, aby nasze ćwiartki były jak największe to ułatwi nam zadanie z wyciągnięciem kości. Samo wyciąganie kości z ćwiartki polega na tym, aby nie uszkodzić podudzia , udko można jeszcze pociąć nożykiem, ale tez nie za wiele, aby wszystko nam wyszło jak należy . Sztuka generalnie polega na tym, aby odcinać mięso małym ostrym nożykiem od kości i wywijać mięso na lewą stronę . Gdy dojedziemy już do prawie końca odcinamy przy samy końcu kość . Mięso wywijamy z pierwotną pozycję . Mięso obficie obustronnie posypujemy przyprawą do kurczaka i ostawiamy na jakiś czas . Farsz , nie ma tu jakieś specjalnej kolejności krojenia szynki, sera oraz papryki ważne, aby pokroić je drobno i wsypać do jakieś miseczki . Pieczarki obieramy także kroimy drobno, ale dodatkowo je podpiekamy na patelni , następnie dodajemy je do reszty . Całość posypujemy pieprzem ziołowym , pieprzem czarnym, papryką oraz odrobiną soli . Siekamy troszkę świeżej pietruszki , dodajemy do farszu który dokładnie mieszamy . Farszem wypełniamy tylko podudzia do pełna i zawijamy ćwiartkę tak, aby podudzie ułożyć na udku . Wkładamy je kolejno do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na godzinkę czasu na 180 C Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane ćwiartki z kurczaka . (strona 1 z 1)  
Konczi

Konczi

2013-02-20 21:46
fantastyczny pomysł, musiały być pyszne, będę musiała wypróbować
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Wątróbka z indyka z warzywami Wątróbkowa pasta do kanapek Wątróbka z porem
Gulasz z żołądków drobiowych Gulasz z wątróbki Żołądki drobiowe w sosie marchewkowym
Wątróbka wieprzowa w sosie śmietanowym Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Ozorki w sosie koperkowym
Pomidorowa jarzynówka z sercem Wątróbki wieprzowe Spaghetti z wątróbką i granatem w sosie serowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane