Strona główna Faszerowane ćwiartki z kurczaka

Faszerowane ćwiartki z kurczaka .

Podroby « poprzedni | następny »
kasnaj - Przepis na: Faszerowane ćwiartki z kurczaka . offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 175
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Faszerowane ćwiartki z kurczaka .
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Faszerowana ćwiartki z kurczaka pysznym nadzieniem .


trudność: średne
czas:

Faszerowane ćwiartki z kurczaka . - SKŁADNIKI:

Faszerowane ćwiartki z kurczaka . - PRZYGOTOWANIE:

Nasz przepis zaczynamy od kurczaka bo to on tu stanowi główną rolę . Dobrze by było, aby nasze ćwiartki były jak największe to ułatwi nam zadanie z wyciągnięciem kości. Samo wyciąganie kości z ćwiartki polega na tym, aby nie uszkodzić podudzia , udko można jeszcze pociąć nożykiem, ale tez nie za wiele, aby wszystko nam wyszło jak należy . Sztuka generalnie polega na tym, aby odcinać mięso małym ostrym nożykiem od kości i wywijać mięso na lewą stronę . Gdy dojedziemy już do prawie końca odcinamy przy samy końcu kość . Mięso wywijamy z pierwotną pozycję . Mięso obficie obustronnie posypujemy przyprawą do kurczaka i ostawiamy na jakiś czas . Farsz , nie ma tu jakieś specjalnej kolejności krojenia szynki, sera oraz papryki ważne, aby pokroić je drobno i wsypać do jakieś miseczki . Pieczarki obieramy także kroimy drobno, ale dodatkowo je podpiekamy na patelni , następnie dodajemy je do reszty . Całość posypujemy pieprzem ziołowym , pieprzem czarnym, papryką oraz odrobiną soli . Siekamy troszkę świeżej pietruszki , dodajemy do farszu który dokładnie mieszamy . Farszem wypełniamy tylko podudzia do pełna i zawijamy ćwiartkę tak, aby podudzie ułożyć na udku . Wkładamy je kolejno do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na godzinkę czasu na 180 C Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane ćwiartki z kurczaka . (strona 1 z 1)  
Konczi

Konczi
offline

2013-02-20 21:46
fantastyczny pomysł, musiały być pyszne, będę musiała wypróbować
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Smażona wątróbka Flaki wołowe z warzywami Wątróbka z cebulką
Kurczak po polsku z wiśniowym akcentem Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami Aromatyczna wątróbka z suszonymi jabłkami
Gulasz z żołądków Żołądki w pomidorach Wątróbka drobiowa z pomidorem i jabłkiem
Kacza wątróbka z jabłkami i cebulą Wątróbka z jabłkiem i marchwią Wątróbka z jabłkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane