Strona główna Faszerowane ćwiartki z kurczaka

Faszerowane ćwiartki z kurczaka .

Podroby « poprzedni | następny »
kasnaj

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 175
zdjęcia: 1 z 5
Faszerowane ćwiartki z kurczaka .
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Faszerowana ćwiartki z kurczaka pysznym nadzieniem .


trudność: średnie
czas:

Faszerowane ćwiartki z kurczaka . - SKŁADNIKI:

Faszerowane ćwiartki z kurczaka . - PRZYGOTOWANIE:

Nasz przepis zaczynamy od kurczaka bo to on tu stanowi główną rolę . Dobrze by było, aby nasze ćwiartki były jak największe to ułatwi nam zadanie z wyciągnięciem kości. Samo wyciąganie kości z ćwiartki polega na tym, aby nie uszkodzić podudzia , udko można jeszcze pociąć nożykiem, ale tez nie za wiele, aby wszystko nam wyszło jak należy . Sztuka generalnie polega na tym, aby odcinać mięso małym ostrym nożykiem od kości i wywijać mięso na lewą stronę . Gdy dojedziemy już do prawie końca odcinamy przy samy końcu kość . Mięso wywijamy z pierwotną pozycję . Mięso obficie obustronnie posypujemy przyprawą do kurczaka i ostawiamy na jakiś czas . Farsz , nie ma tu jakieś specjalnej kolejności krojenia szynki, sera oraz papryki ważne, aby pokroić je drobno i wsypać do jakieś miseczki . Pieczarki obieramy także kroimy drobno, ale dodatkowo je podpiekamy na patelni , następnie dodajemy je do reszty . Całość posypujemy pieprzem ziołowym , pieprzem czarnym, papryką oraz odrobiną soli . Siekamy troszkę świeżej pietruszki , dodajemy do farszu który dokładnie mieszamy . Farszem wypełniamy tylko podudzia do pełna i zawijamy ćwiartkę tak, aby podudzie ułożyć na udku . Wkładamy je kolejno do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika na godzinkę czasu na 180 C Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane ćwiartki z kurczaka . (strona 1 z 1)  
Konczi

Konczi

2013-02-20 21:46
fantastyczny pomysł, musiały być pyszne, będę musiała wypróbować
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Drobiowa wątróbka duszona z cebulą Smarowidło babuni z wątróbką  Wątróbki z królika
Wątróbka drobiowa smażona z ryżem wg Eli Królicza wątróbka z czerwoną kapustą i ziemniakami Placki ze szpinaku pod pierzynką
Wątróbka w jabłkach Wątróbka z pieczarkami w sosie śmietanowym Wątróbka z gruszką i żurawiną
Wątróbka z fasolką Gulasz z żołądków z warzywami Pasztet z papryką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane