SUPERPRZEPIS

Faszerowane pieczarki

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Faszerowane pieczarki Więcej zdjęć (5)

Pieczarki faszerowane to propozycja na szybką i smaczną przekąskę. Farsz serowo brokułowy z aromatycznymi przyprawami. Pachnie i smakuje rewelacyjnie.

Składniki:

Faszerowane pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pieczarki
Pieczarki należy oczyścić. Nóżki odciąć. Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę, dorzucić pokrojone nóżki pieczarek oraz ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Różyczki brokuła należy zblanszować. Dodać pokruszony ser typu włoskiego oraz ser sałatkowy.

Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, kolendrą mieloną, czosnkiem niedźwiedzim, gałka muszkatołową, tymiankiem. Dodać różyczki brokuła i dokładnie wymieszać.

Farsz wyłożyć na pieczarki, posypać startym, żółtym serem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Faszerowane pieczarki
Faszerowane pieczarki - najlepsze do tej przekąski będą duże pieczarki
Faszerowane pieczarki
Farsz do pieczarek - brokuł, dwa typy sera, przyprawy
Faszerowane pieczarki
Masa serowo brokułowa wyłozona na kapelusze pieczarek
Faszerowane pieczarki
Faszerowane pieczarki powędrują do piekarnika na 20 minut