Sposób przygotowania:
Faszerowane pieczarki w sosie pomidorowym
Pieczarki oczyszczamy i pozbawiamy ogonków układamy w naczyniu żaroodpornym.
Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy do niego pokrojoną drobniutko cebulkę doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi, majerankiem – dobrze wyrabiamy. Z mięsa mielonego formujemy kulki większej niż orzech włoski wkładamy do kapeluszy pieczarek.
Pomidory wyjmujemy z puszki doprawiamy przyprawami, dodajemy natkę pietruszki, śmietanę i mieszamy –zalewamy pieczarki. Na każdej pieczarce układamy po plasterku sera. Pieczemy w 180C przez 45-50 min.
Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy do niego pokrojoną drobniutko cebulkę doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi, majerankiem – dobrze wyrabiamy. Z mięsa mielonego formujemy kulki większej niż orzech włoski wkładamy do kapeluszy pieczarek.
Pomidory wyjmujemy z puszki doprawiamy przyprawami, dodajemy natkę pietruszki, śmietanę i mieszamy –zalewamy pieczarki. Na każdej pieczarce układamy po plasterku sera. Pieczemy w 180C przez 45-50 min.
karola25
Holly
monikaa
Marika-
Magdalena88
ajrinwu