monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Faszerowane pieczarki w sosie pomidorowym

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pieczarki faszerowane w sosie pomidorowym to danie idealne na imprezę, szybko się robi, dobrze smakuje i fajnie wygląda.

Faszerowane pieczarki w sosie pomidorowym

Składniki:

Faszerowane pieczarki w sosie pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pieczarki w sosie pomidorowym
Pieczarki oczyszczamy i pozbawiamy ogonków układamy w naczyniu żaroodpornym.

Mięso mielone przekładamy do miski dodajemy do niego pokrojoną drobniutko cebulkę doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi, majerankiem – dobrze wyrabiamy. Z mięsa mielonego formujemy kulki większej niż orzech włoski wkładamy do kapeluszy pieczarek.

Pomidory wyjmujemy z puszki doprawiamy przyprawami, dodajemy natkę pietruszki, śmietanę i mieszamy –zalewamy pieczarki. Na każdej pieczarce układamy po plasterku sera. Pieczemy w 180C przez 45-50 min.