anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Filety z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filety z kurczaka można komponować z różnymi dodatkami i przyprawami. Te w musztardzie są rewelacyjne.

Filety z musztardą

Składniki:

Filety z musztardą

 

  • filety z kurczaka 1 szt
  • musztarda 1 łyżka
  • kucharek 1 łyżeczka
  • bułka tarta 100 g
  • jaja 2 szt
  • olej 100 ml

 

Sposób przygotowania:

Filety z musztardą
Fileta z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, oprószyć kucharkiem, i dokładnie posmarować musztardą. Pozostawić na 30 minut w zimnym miejscu. Jaja roztrzepać namoczyć fileta w jajku obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni na oleju na złoty kolor ze wszystkich stron. Fileta wyłożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu.