Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z pangi na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Filety z pangi na ostro smakowały wszystkim domownikom.

Filety z pangi na ostro

Składniki:

Filety z pangi na ostro

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z pangi na ostro
Zamrożone filety z pangi wyjąć z zamrażalnika i powoli rozmrozić. Umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem, cienko posmarować musztardą. Panierować w mące, zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtaczać w bułce tartej lekko dociskając. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone filety osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ziemniakami i surówką.

Tagi:

jajko tarta jajka