Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Książka Kucharska: Ksiązka kucharska - Dania z ryb bez ości

Filety z karpia na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filety z karpia z dodatkiem musztardy rosyjskiej to dobry sposób na smaczny obiad.

Filety z karpia na ostro

Składniki:

Filety z karpia na ostro

 

Sposób przygotowania:

Filety z karpia na ostro
Filety z karpia umyć, osuszyć, oprószyć odrobiną soli, skropić sokiem z cytryny, posmarować musztardą i odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanych jajkach z dodatkiem odrobiny przyprawy ziarenka smaku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Podawać z ziemniakami i surówką.