iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Flaczki drobiowo-wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne polecam na Sylwestra

Flaczki drobiowo-wołowe

Składniki:

Flaczki drobiowo-wołowe

 

 

  • 30 dag wołowina,
  • 2 szt udka kurczaka,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 szt cebula biała,
  • 1 szt pietruszka,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 2 łyżki majeranek,
  • słodka papryka Prymat,
  • ziarenka smaku,
  • 1 łyżka mąka,
  • 2 łyżki przyprawa do flaczków,
  • 1 łyżka masło

 

Sposób przygotowania:

Flaczki drobiowo-wołowe
Wołowinę gotujemy gdy będzie miękka wyciągamy ją i kroimy w paseczki cieniutkie . W osobnym garnku gotujemy udka z dodatkiem 2 łyżki ziarenek smaku Winiary ,gdy będą miękkie wyciągamy studzimy i kroimy je w paseczki . Marchewkę i pietruszkę obieramy ścieramy na tarce duże oczka .Cebulę obieramy siekamy ,paprykę czerwona pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w cieniutkie paseczki .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone i starte warzywa doprawiamy 1 łyżką słodkiej papryki .Do wywaru po udkach wkładamy mięso z udek ,wołowe i podsmażone warzywa .Gotujemy doprawiamy przyprawą do flaków,majerankiem ok 2 łyżki duze i solą jeżeli jest taka konieczność .Doprawiamy pieprzem grubo mielonym .Na patelni na maśle robimy zasmażkę 1 stopnia dolewamy bulionu dobrze mieszamy wlewamy do garnka z naszymi flaczkami .Wyciskamy czosnek 2-3 ząbki , mieszamy i podajemy z świeżym pieczywem .