Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Flądra w mące smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna rybka smażona w złocistej panierce uzyskanej z mąki pszennej. Przygotowana na piątkowy obiadek szybko zniknie.

Flądra w mące smażona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flądra w mące smażona

 

Sposób przygotowania:

Flądra w mące smażona
Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy do smaku sól i pieprz i roztrzepujemy. Do jajka wkładamy flądrę i dokładnie w nim ją obtaczamy. Na talerz wysypujemy mąkę, obtaczamy w mace flądrę. Na patelni roztapiamy masło z olejem i rozgrzewamy, wkładamy rybę. Smażymy ja po kilka minut z dwóch stron do uzyskania złocistej panierki.
Flądra w mące smażona
Etap 1 wbijamy do miski jajko i dodajemy sól z pieprzem
Flądra w mące smażona
Etap 2 do roztrzepanego jajka wkłądamy płaty flądry
Flądra w mące smażona
Etap 3 następnie panierujemy flądrę w mące
Flądra w mące smażona
Etap 4 smażmy flądrę na rozgrzanym tłuszczu

Tagi:

jajko jajka