madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Smażona flądra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Za każdym razem kiedy smażę flądrę wspominam wakacje :)

Smażona flądra Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażona flądra

 

Sposób przygotowania:

Smażona flądra
Rybę oczyszczamy,a jeśli mamy już gotowe kawałki to myjemy je i osuszamy z nadmiaru wody. Przyprawiamy do smaku solą,mielonym pieprzem oraz sokiem wyciśniętym z limonki, ale śmiało można użyć cytryny.Pozostawiamy na 15 minut aby ryba nabrała smaku, następnie obtaczamy w mące pszennej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju aż nabiorą ładnego rumianego koloru. Można podawać z kawałkiem limonki lub cytryny.
Smażona flądra
Umytą rybę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z limonki
Smażona flądra
Przyprawioną flądrę obtaczamy w mące pszennej