Strona główna Flaki wołowe z kurczakiem

Flaki wołowe z kurczakiem

Podroby « poprzedni | następny »
justynak223 offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1146
zdjęcia: 1 z 5
Flaki wołowe z kurczakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

pyszne domowe flaczki z kurczakiem


trudność: łatwe
czas:

Flaki wołowe z kurczakiem - SKŁADNIKI:

  • flaki wołowe 1 kg
  • skrzydełka 2 sztuki
  • udka całe 2 sztuki
  • żołądki kurze 15 dag
  • bulion drobiowy 3l
  • marchewka 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • ziarenka pieprzu
  • przyprawa do flaków 1 torebka

Flaki wołowe z kurczakiem - PRZYGOTOWANIE:

Mięso i żołądki myjemy. Należy na nich ugotować rosół z dodatkiem przypraw. Powstały bulion będzie wykorzystany do flaków. Flaki myjemy, po czym należy je obgotować. Przecedzamy przez sitko i przekładamy do rosołu. (mięso i żołądki wcześniej z niego wyjmujemy i odstawiamy, aby przestygły). Flaki gotujemy aż będą miękkie. W tym samym czasie mięso oddzielamy od kości i kroimy w kawałeczki. Żołądki również drobno kroimy. Do prawie miękkich flaków dodajemy mięso, żołąki, pokrojoną w plasterki marchewkę i wszystkie przyprawy i zioła. Gotujemy do momentu, kiedy wszystkie skłądniki będą miękkie. Ewentualnie doprawiamy do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Flaki wołowe z kurczakiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Pasztet z żurawiną Flaczki drobiowe z papryką  Potrawka z serduszek drobiowych
Gulasz z żołądków drobiowych z dynią i brokułem Smażona wątróbka Flaki wołowe z warzywami
Wątróbka z cebulką Kurczak po polsku z wiśniowym akcentem Żołądki curry z papryką,cebulą i pieczarkami
Aromatyczna wątróbka z suszonymi jabłkami Gulasz z żołądków Żołądki w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane