Strona główna Flaki wołowe z kurczakiem

Flaki wołowe z kurczakiem

Podroby « poprzedni | następny »
justynak223

Złoty Ekspert
Przepisy: 1150
zdjęcia: 1 z 5
Flaki wołowe z kurczakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

pyszne domowe flaczki z kurczakiem


trudność: łatwe
czas:

Flaki wołowe z kurczakiem - SKŁADNIKI:

  • flaki wołowe 1 kg
  • skrzydełka 2 sztuki
  • udka całe 2 sztuki
  • żołądki kurze 15 dag
  • bulion drobiowy 3l
  • marchewka 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • ziarenka pieprzu
  • przyprawa do flaków 1 torebka

Flaki wołowe z kurczakiem - PRZYGOTOWANIE:

Mięso i żołądki myjemy. Należy na nich ugotować rosół z dodatkiem przypraw. Powstały bulion będzie wykorzystany do flaków. Flaki myjemy, po czym należy je obgotować. Przecedzamy przez sitko i przekładamy do rosołu. (mięso i żołądki wcześniej z niego wyjmujemy i odstawiamy, aby przestygły). Flaki gotujemy aż będą miękkie. W tym samym czasie mięso oddzielamy od kości i kroimy w kawałeczki. Żołądki również drobno kroimy. Do prawie miękkich flaków dodajemy mięso, żołąki, pokrojoną w plasterki marchewkę i wszystkie przyprawy i zioła. Gotujemy do momentu, kiedy wszystkie skłądniki będą miękkie. Ewentualnie doprawiamy do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Flaki wołowe z kurczakiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Podroby
Wątróbka wieprzowa w sosie śmietanowym Serduszka drobiowe w sosie koperkowym Ozorki w sosie koperkowym
Pomidorowa jarzynówka z sercem Wątróbki wieprzowe Spaghetti z wątróbką i granatem w sosie serowym
Wątróbka duszona z warzywami Drobiowa wątróbka duszona z cebulą Smarowidło babuni z wątróbką
Wątróbki z królika Wątróbka drobiowa smażona z ryżem wg Eli Królicza wątróbka z czerwoną kapustą i ziemniakami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane