patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Gulasz drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, dietetyczne danie dla osób dbających o linię. Szybkie danie, łatwe w przyrządzeniu , nie tylko dla miłośników kuchni.

Gulasz drobiowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy

 

  • 0.5 kg filetu z kurczaka
  • 2 papryki zielone
  • 2 papryki białe
  • 2 papryki czerwone
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • 1 łyżka wegety
  • 2 szklanki wody
  • 2 kostki drobiowe " bulion"
  • sól , pieprz,
  • łyżka oleju

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy
Pierś z kurczaka umyć , pokroić w kostkę. Filet przyprawić vegetą . Na rozgrzaną patelnię , wlać olej a następnie wrzucić filet . Smażyć do chrupkości. Papryki , cebulę i pomidory pokroić w kostkę. Wodę wlać do garnka.. Na wrzącą wodę wrzucić kostkę rosołową. Zagotować. do garnka wrzucić usmażony filet , po 10 minutach wrzucić warzywa. Przykryć garnek i gotować ok 30 minut aż wszystko będzie " miękkie". Podawać w miseczce z dodatkiem pieczywa lub tostów pełnoziarnistych.
Gulasz drobiowy
Paprykę dokłądnie kroimy w kostkę. Jak najmniejszą.
Gulasz drobiowy
Wszystkie papryki kroimy w kostkę a nastęnie wkładamy do garnka.
Gulasz drobiowy
Pomidory również kroimy w kostkę. Może być większa.
Gulasz drobiowy
Filet kroimy w kosmtkę. Następnie przyprawiamy i smażymy.