Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gulasz wieprzowy z kalarepką i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Gulasz wieprzowy z dodatkiem warzyw jest zdrowszy, lekki, bardzo smaczny o wyrazistym smaku. Polecam.

Gulasz wieprzowy z kalarepką i marchewką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z kalarepką i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z kalarepką i marchewką
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 2 szkl bulionu, dodać liść laurowy, angielskie ziele i dusić. Marchewkę i kalarepki obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie razem z posiekaną cebulą i czosnkiem.

Wsypać do pół miękkiego mięsa, dodać odrobinę soli, przyprawę do gulaszu i pieprzu, dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, mieloną papryką i odrobiną wody.

Połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem i surówką. 
Gulasz wieprzowy z kalarepką i marchewką
Pokrojone mięso zrumienić na rozgrzanym smalcu.
Gulasz wieprzowy z kalarepką i marchewką
Marchewkę i kalarepki podsmazyć razem z cebulą i czosnkiem.
Gulasz wieprzowy z kalarepką i marchewką
Podsmażone warzywa połączyć z pół miękkim mięsem.
Gulasz wieprzowy z kalarepką i marchewką
Śmietanę wymieszać z papryką, mąką i odrobiną wody, dodać do mięsa, zagotować.
Gulasz wieprzowy z kalarepką i marchewką
Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.