karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Gulasz z kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomysł na sycący i smaczny obiad.

Gulasz z kaszą gryczaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z kaszą gryczaną

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z kaszą gryczaną
Szynkę wieprzową kroimy na kostki i przyprawiamy płynną marynatą. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. W tym czasie cebulę kroimy w półkrążki, a papryki w kostkę. Po godzinie przyprawione mięso smażymy na oleju. Gdy mięso będzie podsmażone, dodajemy cebulę i papryki. Dusimy około 20 minut. Następnie mięso podlewamy wrzącą wodą. Dodajemy kostkę grzybową. Dusimy około 45 minut. W międzyczasie przyprawiamy Bukietem Smaku, słodką papryką i pieprzem. Po 45 minutach sos zaciągamy śmietaną z dodatkiem mąki ziemniaczanej i wody. Chwilkę gotujemy. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie 20 minut. Następnie odsączamy i wykładamy na talerz. Oblewamy gulaszem.
Gulasz z kaszą gryczaną
Podsmażamy szynkę.
Gulasz z kaszą gryczaną
Dodajemy papryki i cebulę. Dusimy.
Gulasz z kaszą gryczaną
Po duszeniu.
Gulasz z kaszą gryczaną
Zaciągamy sos.