olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Haibut po redaktorsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smakowity pomysł na obiad

Haibut po redaktorsku

Składniki:

Haibut po redaktorsku

 

  • 800g halibuta
  • tłuszcz do smażenia
  • 3 łżki mąki
  • 3 cebule
  • 3 łżki ketchupu
  • 2 łyżki musztardy
  • 50g rodzynków
  • sól
  • pieprz
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Haibut po redaktorsku
Rybę umyć, zdjąć skórkę, skropić sokiem z cytryny lub zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Pokroić na porcje, posypać przyprawami, oprószyć mąka, usmażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu.Cebule brać, opłukać, zetrzeć a tarce, wymieszać z ketchupem, musztardą i opłukanymi rodzynkami. Doprawić, polać ryby i zapiec w gorącym piekarnku.