kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Indyk po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne danie z indykiem na ostro.

Indyk po meksykańsku

Składniki:

Indyk po meksykańsku

 

  • 50 dkg piersi indyka
  • 25 dkg pomidorów
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 czerwone papryki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka chili
  • 1 łyżeczka kolendry
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Indyk po meksykańsku
Mięso kroimy w paski i solimy.Mocno rumienimy na 2 łyżkach oleju.Na reszcie tłuszczu smażymy paprykę pokrojona w paseczki.Do papryki dodajemy mięso i kukurydzę. Smażymy razem.Dodajemy obrane z skórki, pokrojone i wypestkowane pomidory.Doprawiamy oregano, chili, kolendrą na ostro. Krótko gotujemy. Dusimy potem jeszcze 20 minut pod przykryciem i na małym ogniu.Podajemy z ryżem na sypko i sałata lub surówką z kapusty.Smacznego!

Tagi:

indyk