Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Jabłecznik z budyniem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

szarlotka z budyniem, bardzo smaczna

Jabłecznik z budyniem

Składniki:

Jabłecznik z budyniem

 

  • 3 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 3 jajka,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • cukier waniliowy,
  • margaryna,
  • 7 jabłek,
  • 2 budynie śmietankowe,
  • litr mleka

 

Sposób przygotowania:

Jabłecznik z budyniem
z mąki, cukru, jajek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego i margaryny zagniatamy ciasto, a nastepnie dzielimy je na 2 częsci. jedną z nich rozwałkowujemy i kładziemy na blaszczce. Obieramy jabłka, kroimy na ćwiartki i ukladamy na cieście. Budynie gotujemy na mleku i ciepły budyn rozprowadzamy na jabłakch. drugą częsc ciasta wałkujemy i układamy na budyn. Widelcem robimy dziurki. pieczemy ok 40 minut