Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przepyszne jabłka pod cynamonową kruszonka, które smakują rewelacyjnie. Przepis jest prosty i zawsze się udaje.

Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami

Składniki:

Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami

 

Kruszonka:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami

Kruszonka:

Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami
Ciasto mozna włożyć do zamrażarki na czas przygotowania jabłek.

Wszystkie składniki kruszonki ze sobą połączyć i wyrabiać do momentu uzyskania konsystencji mokrego pisaki. Ciasto schłodzić w lodówce przez około 20 minut.

Jabłka:

Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami

Jabłka obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Przed i pieczenie:

Jabłka pod cynamonową kruszonką z orzechami
Kruszonka powinna byc lekko zarumieniona.

Jabłka przełożyć do naczynia żaroodpornego a na wierzchu równomiernie ułożyć kruszonkę (najlepiej zetrzeć ją na tarce o grubych oczkach). Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 200 stopniach. Przed podaniem posypać orzechami włoskimi.


Tagi:

jabłka owoce