joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Jajecznica z czarnuszką i opieńkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Aromatyczne i pożywne danie na śniadanie :)

Jajecznica z czarnuszką i opieńkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajecznica z czarnuszką i opieńkami

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z czarnuszką i opieńkami
Na patelni rozpuszczamy kopiastą łyżkę masła po czym wrzucamy na nią uprzednio ugotowane, malutkie opieńki. Smażymy na średnim ogniu przez około 5 minut. Czosnek delikatnie rozgniatamy, obieramy i kroimy w wąskie plasterki. Dokładamy do grzybów. Całość podsmażamy jeszcze przez niecałą minutę. Rozkłucamy jajka, dosypujemy do nich czarnuszkę i sól. Mieszamy. Jajka wlewamy na patelnię i całość starannie mieszamy. Smażymy, często mieszając, do momentu aż jajko się zetnie. Tak przygotowaną jajecznicę wykładamy na talerz i podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego :)
Jajecznica z czarnuszką i opieńkami
Etap 2