Strona główna Jajka faszerowane pesto z kaparami

Jajka faszerowane pesto z kaparami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jaja, Wielkanoc « poprzedni | następny »
mycha - Przepis na: Jajka faszerowane pesto z kaparami offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2103
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Jajka faszerowane pesto z kaparami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Błyskawiczne do wykonania, aromatyczne, pikantne, bardzo smaczne jajka faszerowane bazyliowym pesto z dodatkiem kaparów i chili.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jajka faszerowane pesto z kaparami - SKŁADNIKI:

  • 3 jajka
  • 3 łyżeczki pesto genovese
  • 1 łyżeczka posiekanych kaparów ze słoiczka
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki majonezu
  • pieprz
  • sproszkowane chili
  • natka pietruszki

Jajka faszerowane pesto z kaparami - PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotuję w lekko posolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewam je zimną wodą, studzę, obieram. Każde jajko przekrawam wzdłuż na połowę i łyżeczką wyjmuję żółtka. Przekładam je do miseczki. Do naczynia z żółtkami dodaję pesto, majonez, musztardę, posiekane kapary, pieprz i dokładnie mieszam. Następnie napełniam jajka farszem. Układam na talerzu. Na koniec oprószam połówki jajek odrobiną chili. Ozdabiam całość świeżą natką pietruszki. Od razu podaję.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jajka faszerowane pesto z kaparami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Omlet z mozzarellą i pomidorem Jajecznica z grzybkami leśnymi Jajka z farszem pomidorowym
Jajka z farszem brokułowym Kanapki w jajku z pomidorem Jajecznica z pomidorami
Szakszuka - jajka w aromatycznym sosie Grzyby i spółka Jajecznica z brokułami
Ostra pasta jajeczna Jajko zapiekane na fasoli w pomidorowym sosie Jajecznica z pomidorkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane