mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2145]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jajka faszerowane pesto z kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Błyskawiczne do wykonania, aromatyczne, pikantne, bardzo smaczne jajka faszerowane bazyliowym pesto z dodatkiem kaparów i chili.

Jajka faszerowane pesto z kaparami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane pesto z kaparami

  • 3 jajka
  • 3 łyżeczki pesto genovese
  • 1 łyżeczka posiekanych kaparów ze słoiczka
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki majonezu
  • pieprz
  • sproszkowane chili
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pesto z kaparami

Jajka gotuję w lekko posolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewam je zimną wodą, studzę, obieram. Każde jajko przekrawam wzdłuż na połowę i łyżeczką wyjmuję żółtka. Przekładam je do miseczki. Do naczynia z żółtkami dodaję pesto, majonez, musztardę, posiekane kapary, pieprz i dokładnie mieszam. Następnie napełniam jajka farszem. Układam na talerzu. Na koniec oprószam połówki jajek odrobiną chili. Ozdabiam całość świeżą natką pietruszki. Od razu podaję.

Redakcja poleca: