Strona główna Jajka faszerowane pesto z kaparami

Jajka faszerowane pesto z kaparami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jaja, Wielkanoc « poprzedni | następny »
mycha offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2145
zdjęcia: 1 z 5
Jajka faszerowane pesto z kaparami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Błyskawiczne do wykonania, aromatyczne, pikantne, bardzo smaczne jajka faszerowane bazyliowym pesto z dodatkiem kaparów i chili.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Jajka faszerowane pesto z kaparami - SKŁADNIKI:

  • 3 jajka
  • 3 łyżeczki pesto genovese
  • 1 łyżeczka posiekanych kaparów ze słoiczka
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 łyżeczki majonezu
  • pieprz
  • sproszkowane chili
  • natka pietruszki

Jajka faszerowane pesto z kaparami - PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotuję w lekko posolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewam je zimną wodą, studzę, obieram. Każde jajko przekrawam wzdłuż na połowę i łyżeczką wyjmuję żółtka. Przekładam je do miseczki. Do naczynia z żółtkami dodaję pesto, majonez, musztardę, posiekane kapary, pieprz i dokładnie mieszam. Następnie napełniam jajka farszem. Układam na talerzu. Na koniec oprószam połówki jajek odrobiną chili. Ozdabiam całość świeżą natką pietruszki. Od razu podaję.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jajka faszerowane pesto z kaparami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Ketchupowe naleśniki z jajecznicą Jaja faszerowane z zielonym groszkiem i pietruszką Jajko w chlebie
Jajecznica z kurkami Omlet z bazylią i pomidorami Omlet na słodko polany sorbetem
Omlet ze smardzami Jajeczna pasta z kurczakiem Jajecznica z kanią
Torcik omletowy przekładany budyniem Kotlety z jajek Jajka smażone w warzywach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane