2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

jajka nadziewane chrzanem

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

jajka z chrzanem choć to raczej nadaje się na stół wielkanocny ja robię często zamiast sałatek szybko się robi i każdemu smakuje

jajka nadziewane chrzanem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

jajka nadziewane chrzanem

 

  • jajka 10 szt
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany light
  • 1 czubata łyżka chrzanu ze słoiczka
  • sol pieprz z młynka do smaku
  • szczypiorek do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

jajka nadziewane chrzanem
Jajka gotujemy na twardo studzimy obieramy ze skorupek kroimy na połówki i wydrążamy żółtka delikatnie by nie uszkodzić jajek Do miseczki wkładamy żółtka dodajemy chrzan majonez i śmietanę doprawiamy solą pieprzem mieszamy dokładnie by składniki się połączyły i małą łyżeczką lub szprycą nakładamy farsz na białka . Dekorujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki Do masy można dać 2 ząbki czosnku jeśli ktoś lubi ostrzejsze ,ta masa jest dosyć łagodna.
jajka nadziewane chrzanem
jajka gotujemy studzimy i kroimy na połówki
jajka nadziewane chrzanem
Wydrążamy żółtka doprawiamy pozostałymi składnikami i mieszamy
jajka nadziewane chrzanem
Kroimy szczypiorek nakładamy masę na jajka i dekorujemy

Tagi:

jajko jajka